fredag 19 december 2014

God Jul och Gott Nytt År!

Imorgon lördagen den 20 december 2014 är sista dagen jag har öppet för i år. Som vanligt är det öppet mellan kl. 10.00 - 14.00. Jag har gjort i ordning lite julpaket med 4 tyger och tar betalt för 3. Har Ni vägarna förbi är Ni hjärtligt välkomna!

Inför 2015 kommer jag att planera för öppethållande precis som år 2014, d v s sista lördagen i månaden.

Än så länge så har jag inte märkt av pensionärslivet speciellt mycket. Arbetar fortfarande heltid och skall försöka göra klart mitt sista bokslut för Uppsala universitets räkning. Det är oerhört mycket att hinna med och jag vet inte om jag kommer att klara det i tid, men vi får väl se.

Önskar Er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Hjärtliga hälsningar
Christl Richter-Frohm

måndag 8 december 2014

EXTRA ÖPPET DEN 13 DECEMBER KL. 10.00 - 14.00

Min käre man har övertalat mig att ha extra öppet den 13 december 2014, i samband med att jag fyller pensionsålder, 65 år. Jag kommer att finnas i syateljen mellan kl. 10.00 - 14.00 och därefter får jag väl fira min födelsedag på eftermiddagen - kvällen. Jag vet inte om det är något att fira, men i morse hörde jag på nyheterna att 70 år är den nya 50-årsåldern och att de som är pensionärer idag försöker förverkliga sina drömmar på alla möljiga och omöjliga sätt. Det kanske låter fint, men för många av oss som går i pension idag, blir det nog inte så stor möjlighet att förverkliga sig själva, med tanke på den fantastiska pensionen man får, som inte ens är hälften av det man haft i lön, efter 41 års arbete, varav 39 år som heltid. Tur att jag får jobba kvar några timmar per dag på mitt tidigare arbete, för att dryga ut kassan ett tag till.

Hoppas att Ni har vägarna förbi och att vi ses på lördag.
VÄLKOMNA!

onsdag 3 december 2014

Öppet i syateljen den 20 december 2014, som Glad Pensionär!!

Nu har jag inte skrivit något på ett tag. Har känt efter hur det är att vara glad pensionär i några dagar nu. Har inte längre någon formell anställning vid Uppsala universitet. Den 1 december 2014 bestämde jag mig för att gå i pension efter att ha arbetat i 41 år och två månader. Jag anställdes 1 oktober 1973 vid Uppsala universitet, först som vikarie för institutionssekreteraren på Institutionen för medicin, och från den 1 januari 1975 som anställd.

Än så länge är det ingen större skillnad. Har lovat att arbeta kvar på timmar till den 20 januari 2015 för att göra klart bokslutsarbetet för institutionen för radiologi, onkologi och strålningsvetenskap, som från den 1 januari går över i två andra institutioner. Enheten för radiologi och nuklearmedicin/PET går över till kirurgiska vetenskaper och enheterna för onkologi, medicinsk strålfysik och biomedicinsk strålningsvetenskap går över till institutionen för immunologi, genetik och patologi. Från den 20 januari 2015, skall jag arbeta cirka 50 % på timmar för min nuvarande chefs forskargrupp. Tänker förlägga de timmarna till tisdag, onsdag och torsdag varje vecka, men med cirka 6,5 timmar per dag, så att arbetdagarna blir kortare än heltid så att man hinner hem i rimligt tid för att laga lite kvällsmat och så att kvällarna inte bara tar slut så fort som de gör när man jobbar heltid. Det här innebär att jag kommer att vara ledig två hela dagar varje vecka, måndag och fredag. På de dagarna skall jag försöka sy lite mer än vad jag hinner nu.

Tänker ha öppet i min syatelje lördagen den 20 december mellan kl. 10.00 - 14.00. Välkomna då!